January 30, 2014

WHY STELLA MCCARTNEY AND I DON'T WEAR LEATHER - MOVIEYou probably have seen that all of my leather clothing is faux leather.
Many of you don't wear fur for obvious reasons, but don't get why I don't wear leather. 
(Actually I don't wear anything that comes from animals, so no wool, silk, angora,...)
That's why I decided to write a post so you can make an informed decision about wearing leather.

This season's absolute musthaves are the Stella McCartney's above. 

Stella McCartney never uses leather in any of her clothing or shoes. 
Why? 
Find out in this video she made with PETA.


Stella McCartney: "Please join me in exploring the huge variety of fashionable shoes, belts, purses and wallets that aren't a product of a cows violent death. You can buy cruelty free fashion all over the place now, since the demand is always increasing as people learn the dark about the fur, leather and exotic skin's trade."

I actually do hope that when you're in the store next time and you see those leather booties, you think of the terrible story behind them and go for those cheaper and cruelty free non-leather booties.

What do you guys think after seeing and hearing this?


Jullie hebben waarschijnlijk wel gemerkt dat al mijn leren kledij faux leer is.
Velen van jullie dragen geen bont, om de voor de hand liggende redenen, maar begrijpen niet waarom ik geen leer draag.
(Eigenlijk draag ik niets dat van diertjes komt, dus geen wol, zijde, angora,...)
Daarom besloot ik om een post hierover te schrijven zodat jullie een duidelijk geïnformeerd een eigen beslissing kunnen maken over het al dan niet dragen van leer.

De musthave van dit seizoen zijn de Stella McCartney's die je hierboven ziet.

Stella McCartney gebruikt nooit leer in haar collecties, niet in haar kledij en niet in haar schoenen.
Waarom?
Bekijk dit filmpje dat ze samen met PETA heeft gemaakt en je komt het allemaal te weten.


Stella McCartney: "Please join me in exploring the huge variety of fashionable shoes, belts, purses and wallets that aren't a product of a cows violent death. You can buy cruelty free fashion all over the place now, since the demand is always increasing as people learn the dark truth about the fur, leather and exotic skin's trade."

Stella McCartney: "Ontdek samen met mij de enorme variëteit van modebewuste schoenen, riemen, tassen en portemonnees die niet het product zijn van een koe's brutale, gewelddadige dood. Je kan wreedheid vrije mode overal vinden tegenwoordig, sinds de vraag steeds toeneemt omdat mensen de donkere waarheid leren over bont, leer en exotische huiden."

Ik hoop eigenlijk dat wanneer jullie in de winkel staan de volgende keer, en je ziet die leren laarsjes, dat je dan denkt aan het vreselijke leed en verhaal hierachter en je kiest voor die goedkopere, en wreedheid vrije faux leren laarsjes.

Wat denken jullie na dit te zien en te horen?

Love, Rani

2 comments:

 1. Ik heb een paar weken geleden de video gezien over angora wol maar over leder wist ik dit eigenlijk niet eens( shame on me) maar amai wel een beetje gechoqueerd... Btw nice blog !
  Check mine ; www.plentyofashion.weebly
  xxx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik had er eerst ook nooit bij stil gestaan tot twee jaar geleden, eigenlijk is het hetzelfde als bont.
   Daarom wou ik het ook even posten, zodat iedereen er eens voor zichzelf over kon nadenken :D
   xxx

   Delete

I love reading your comments,
if you have any questions you can ask me here or email me at: rani@iamafashioneer.com.

Follow me with Bloglovin' - Follow me on Facebook
- Follow me on Instagram