September 29, 2013

ASTRID BRYAN COLLECTIE VOOR ZEB. This post is in Dutch, because this collection only is sold by ZEB, a Belgian store.


Deze post is in het Nederlands omdat deze collectie enkel bij ZEB verkocht wordt, een Belgische winkelketen.

Om meer te weten over deze collectie, het ontstaan, mijn favoriete stukken en een interview met Astrid Bryan zelf; klik op Read More!Astrid Bryan en ZEB, twee namen die eigenlijk geen introductie meer nodig hebben.
Astrid kennen we onder meer van haar eigen docu-soap "Astrid in Wonderland" en haar werk als model, ontwerpster, blogger en zangeres.

ZEB is voor vele ook geen nieuwe naam meer, de multimerkenketen verzamelt de beste stuks van maar liefst 40 merken onder één dak. Het op en top Belgische bedrijf is precies twintig jaar geleden opgericht door huidig CEO Luc Van Mol. Begonnen met een groothandel in jeans, schakelde hij al gauw over naar retail. In 2000 doopte hij de keten ZEB, een afkorting van Zebulah, de naam van de betovergrootvader van zijn echtgenote die een Amerikaans huidenjager was. Het bedrijf kent een grote expansie met de komst van Isabelle Samson in 2001 en Tom Vermeylen in 2008 als mede-eigenaars van het bedrijf.  Vandaag telt ZEB 41 multimerkenwinkels. In 2014 komen er nog tien bij. 

  
“ASTRID by Astrid Bryan belooft de meest amazing brand van dit najaar en de komende winter te worden,” legt Astrid Bryan uit. “Fashion zit in mijn bloed since forever en een eigen clothing line hebben, vind ik perfect om te doen.”

Met ASTRID by Astrid Bryan wil de televisiester een stukje American Hollywood glamour naar België brengen. De collectie die Astrid Bryan ontwikkelde in nauwe samenwerking met Isabelle Samson, COO van ZEB en het ZEB designteam, is de betaalbare variant van de Astrid Bryan garderobe. Een volwaardige kledinglijn op maat van de vele fans van Astrid.

De veelzijdige collectie omvat een 50-tal stijlen die in verschillende kleurvarianten bestaan. De stijl is onmiskenbaar Astrid Bryan: heel vrouwelijk en trendy maar toch stoer met veel rock and roll-invloeden. De hoofdtinten zijn zwart en kaki en het kleurenpalet wordt aangevuld met fuchsia en zilver.

De idee achter de collectie is dat Astrid-fans zich voor elke gelegenheid van kop tot teen kunnen kleden à la Astrid. Daarom is ASTRID by Astrid Bryan opgebouwd uit drie stijlen, die onderling vlot combineerbaar zijn: Party, Sports en Shopping. 
  • Party style: dat is feesten zoals Astrid: in een elegante pencil skirt met een mooi toon-op-toon bloesje, afgewerkt met een zwarte blazer en juwelen in glitter of metallics.
  • Sports is de casual look:  comfortabele T’s en hoodies met een fashionable twist.
  • Shopping is uiteraard een must en dat doe je net als Astrid in stijl, bijvoorbeeld in een skinny met army hemd en een stoere leren perfecto. 
Hier zijn mijn favoriete stukken uit de collectie:


Alle stukken en prijzen vind je hier: ZEB Astrid Bryan


De eerstvolgende collectie wordt verwacht in de lente van 2014, met nog many more to come.


 En speciaal voor jullie hebben we een interview met Astrid Bryan over haar nieuwe collectie:

De Belgisch-Amerikaanse werkte als model voor namen als Giorgio Armani, Gucci en Stella McCartney, blogt over mode en lanceert nu een prêt-à-porterlijn. Een gesprek over mode.

Wat is jouw eerste modeherinnering?
Toen ik 18 was, ben ik de modeshow van Alexander McQueen gaan bekijken in Parijs. Een ongelooflijke ervaring!

Hoe ben je met ZEB in contact gekomen?
Heel toevallig eigenlijk. L.A. is my home maar I love Antwerp dus ik reis veel op en af. Ook Luc Van Mol, de CEO van ZEB is regelmatig in L.A. Zijn dochters zijn trouwens big fans. Op een dag zaten we naast mekaar in het vliegtuig en zijn beginnen babbelen over Astrid in Wonderland en fashion.

Waar haal je je inspiratie vandaan?
I love fashion dus ik lees veel fashion magazines. Ook van de  red carpet looks steek ik bangelijk veel op over trends. L.A. is daar perfect voor: daar zijn televisiezenders die enkel programma’s uitzenden over mode en beauty. Amazing!

Wat is het opzet van deze collectie?
Ik wou mijn fans een stukje Astrid geven. Ik leid een glamourleven en dat spreekt de mensen aan. Daarom is de collectie ook echt geïnspireerd op Astrid in Wonderland, mijn kleren, mijn lifestyle, L.A.… Belangrijk voor mij was om een complete collectie te maken dus ook met veel accessories .

Wat zijn jouw wardrobe essentials?
Voor elke dag een cool armyhemd, een skinny en een perfecto.  Voor dress up moments: een zwarte blazer en een kokerrok.

Wat is jouw lievelingskleur?
Fuchsia, dat is THE colour!

Wie zijn jouw lievelingsontwerpers?
Een coole designer vind ik Louboutin, zijn red soles zijn heel populair in L.A. Mijn favoriete modehuizen zijn Lanvin, Alexander Wang, Balmain, Ann Demeulemeester en Burberry Prorsum.

In Vlaanderen ben jij een stijlicoon. Wie is jouw stijlvoorbeeld?
Als artist is dat Rihanna. Als celebrity vind ik Victoria Beckham graaf.
Wat vind jij van de collectie, al iets gekocht? En ben jij een Astrid Bryan fan?

Love, Rani1 comment:

  1. Die "out of control" trui is echt leuk, en die zwarte bloes op de derde rij wou ik ook erg graag, helaas hadden ze die al niet meer in mijn maat :(

    ReplyDelete

I love reading your comments,
if you have any questions you can ask me here or email me at: rani@iamafashioneer.com.

Follow me with Bloglovin' - Follow me on Facebook
- Follow me on Instagram